Lovilka sanj in njen šepet duše

Večkrat me ljudje vprašajo: povej, po čem je tvoj roman poseben? Zakaj je vreden branja? Nikoli se nisem marala izpostavljati s primerjavami, v čem je nekaj mojega boljše od drugega. Niti ne maram razmišljati v tem smislu. Roman je preprosto odraz moje duše, ki se je pretvorila v nekaj oprijemljivega. Pravzaprav je duša, ki zdaj tava od enega bralca do drugega in upa, da ga bo pobožala ali zacelila tam, kjer najbolj boli. Predragi bralke in bralci, ki so roman že prebrali, pa pogosto pristopijo do mene z besedami, da le redko v roke vzamejo avtorja, ki bi čustva in kraje opisoval tako polno, bogato, živo, a lahkotno in privlačno. V vrtincu ljubezenske zgodbe najdete Perujca Illana, ki je bil tudi v resničnem življenju del moje zgodbe. Odpiral mi je poglede na ljubezen, kakršnih se dotlej nisem zavedala. Zato moji prsti niso romanticirali v vsem nam poznanem smislu. Poskusila sem na realističen način prikazati ljubezen v vsej njeni polnosti, raznolikosti in neomejenosti.

IMG_5777

Fotografija: Metka Komatar

V romanu sem se razmišljujoče dotaknila tudi tem, ki so bile zame izhodiščna točka za vsa nadaljnja razmišljanja o življenju, o osebnostni rasti, o omejitvah zahodnjaškega načina mišljenja … Prepletla sem jih v pestro dogajanje po prostrani Keniji, kjer sem odkrivala vedno nove poglede na družbe in družbene procese ter se jih učila sprejemati. Jih ozavestiti in razumeti, da je Resnica, kakršno nam prodajajo določene institucije, eden najbolj izmuzljivih pojmov, kar jih obstaja.

Zares sem srečna, ker mi je bilo dano odkriti, kdo sem in kaj rada počnem. Srečna sem, ker si pred tem ne zatiskam več oči. Ker sem to sprejela in se ne poskušam več preobraziti v nekaj, kar bi si želeli drugi ali okolica. To je nekaj, kar menim, da nosi najglobljo vrednost za vsako človeško bitje, čeprav v potrošniškem svetu (v hitrem življenjskem tempu in v pehanju za denarjem ter materialnim) na odkrivanje sebe prepogosto pozabimo. In res srečna sem, ker mi je dano, da s pisanjem moje srce lahko išče pot do vas.

Hvala vam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja