KNJIGE

FB: @romanlovilkasanj

Ljubezensko-potopisni roman

“Oddih za srce in največja zagonetka za um. Nagovori te k razmisleku o vsem, kar meniš, da ti je poznano.”

»Ko je umaknila pogled z veličastne viktorijansko-baročne kreacije, ji je med lasmi z vetrom zaplapolala magična melodija … Kot iz drugega sveta, duhovna, nadnaravna, čista … Ni mogla biti del mestnega vrveža, a vendar, prihajala je od blizu, kot čarovnija jo je potegnila k sebi.«

Kiani se je ljubezen izmaknila kakor nedosegljiva nota napeva. In sredi vrtinca se je znašel on, njen sončni žarek.

Z Illanom sta se spoznala v Edinburgu. V trenutku je v njej prepoznal sorodno dušo. A njuna romanca je vse prej kot običajna. Ta poulični umetnik južnoameriškega rodu bo porušil še zadnjo opeko obzidja, za katerim je odraščala. Občutek, da jo v družbi nekaj utesnjuje, bo postal nezajezljiv, pognal jo bo v odkrivanje drugačnih načinov razmišljanja. In kje se jim lahko bolj približa kot v deželi, kjer je vse drugače? V Keniji bo z vsakim korakom po suhi zemlji s tal pobrala črepinjo negotovega srca in poiskala novo resnico. Koga bo našla na drugi strani? Kaj ji bo prinesla tišina tega nenavadnega sveta?

Roman Lovilka sanj v spisku leposlovja pri BRALNI ZNAČKI ZA ODRASLE 2017-2018!
In to med kakšnimi pisateljskimi imeni! Iz srca hvala Knjižnici Domžale za ta poklon in priznanje. Bralna značka za odrasle je del projekta Okusimo besedo, ki so ga v Knjižnici Domžale pospremili z besedami: »V iskanju najboljše poti do knjige se mnogokrat izgubimo. Ne znajdemo se več… Sprašujemo se: Kaj je vredno branja? Bralna značka s pomenljivim naslovom »OKUSIMO BESEDO« nam pomaga izluščiti kvalitetna dela, ki mnogokrat ostanejo spregledana. Priporočilni seznam literature je letošnjo sezono oblikovala gospa Slava Sabol Čuk.«


Več na: http://www.knjiznica-domzale.si/

PRODAJNA MESTA:

MK-logo

MLADINSKA KNJIGA

galarna

galarna.si

transparentni_logo-large

MAITIM d.o.o.

Lovilka sanj je na voljo tudi v drugih knjigarnah po Sloveniji. Povprašajte v svoji najbližji!

Iz knjige:

“Ta Afrika, zlovešča senca civiliziranega planeta. Tragična, trpeča, uboga. Opustošena, revna, grozljiva, brutalna … Stop. Ne tako ozkogledo. Morda … nerazumljena, drugačna, eksotična, zanimiva, skrivnostna? Ta njen poseben, včasih srhljiv značaj, ki si ga razlagamo kot mističnega in nazadnjaškega, je tisto, kar vznemiri čute vsakega pustolovca. Nekoga, ki išče tisti oglodani in že večkrat izpljunjeni več, ali pa duhovno izpolnitev, no, ni treba, lahko preprosto nekaj kontradiktornega vsakdanjemu, duhamornemu zahodnjaškemu udobju, potrošniški stiski in pritisku monotonega, dolgočasnega coca-cola-globalizma. Se tisti več skriva v nerazložljivih silah mistične črne celine?”

 samburu_woman    rendile_women    me_in_loyiangalani     

Odzivi:

»Knjiga, spisana z genialno slikovitostjo, ki je preprosto ne moreš odložiti, ker se z vsakim stavkom dotakne tvoje duše. Spodbudi te k globljemu razmišljanju o sebi, o ljubezni, o življenju. Razmišljujoči in čustveni lik Kiane, ki kakor marsikatera ženska išče pravo ljubezen in notranji jaz, te popelje na tobogan čustev in naravnost v srce opisanih krajev.«

-Eva Černe-

»Izjemna knjiga! Zgodba, ki me je popeljala v tuje dežele, v spomine na tiste prve iskrene ljubezni, v razmišljanje o stereotipih in negativnih posledicah, ki jih prinašajo … In ne nazadnje zgodba, ki me mnogokrat spremlja tudi zdaj, ko sem knjigo že zaprla. Avtorica je mojstrsko vpletla različna področja v zgodbo, ki te povleče in ne izpusti, dokler ne zajameš njenega konca, ki te iznenada preseneti še v pogledu na ljubezen, kakršno smo vsi nekoč izkusili. Priznam, da se mi je na koncu utrnila solzica. Ne solzica sreče in ne žalosti, temveč solzica ganjenosti ob vsej globini, do katere knjiga seže.«

-Petra Škarja-

»Prvovrstno branje. Avtorica v besede z lahkoto preliva vse, tudi najgloblja čustva in razmišljanja, ki jih je sicer težko opisati. V burno ljubezensko zgodbo so odlično vpete strokovne družboslovne prvine, ki bralca na neprisiljen način opomnijo, da na dogodke in stanja ne moremo vedno gledati črno-belo. Čeprav sem bolj doma v fizikalnih pojavih, številkah in računalniških sistemih, sem nemudoma prepoznal, da je Lovilka sanj oddih za srce, a hkrati največja zagonetka za um. Nagovori te k ponovnemu razmisleku o vsem, kar meniš, da ti je poznano.«

-Bojan Ivančič-

maasaian_kids    lioness    elephant_family

Iz knjige:

“Kot preprosto mlado zahodnjaško bitje ni znala razumeti in sprejeti nečesa, kar je bilo kontradiktorno njenemu dotedanjemu znanju. Čeprav je čutila, da nekaj ni v redu. A preveč je bila osredotočena nase. V takšnem stanju se je tudi težko sprijaznila, da je neznaten, a vendarle ključen, nujni del vesolja. Le-temu enakovreden in hkrati ponižen, hvaležen. Brez predsodkov, samo človek, ki tako kot vsak drugi zase in na svoj način išče svoj smisel. Ki se želi odpreti ljubezni … kot čustvu, naklonjenosti, sprejemanju, sočutnosti … Zdaj ji je bilo, kot bi se nekako ozdravila slepote. Z novimi očmi je uzrla neverjetno raznolikost sveta, ki se ji je ponujala. Samo objeti jo mora. Doživeti. Sprejeti.”

Kaj vse vam knjiga ponudi?

Strastno, a zapleteno ljubezensko zgodbo z vso visokoletečo fuzijo čustev, ki ji pripadajo.

Žive, resnične potopisne prvine iz Kenije, Edinburga, Londona in Barcelone. Spoznavanje tujih kultur in njihovih prebivalcev.

Raziskovanje globine človekove duše. Spoznavanje »omejitev« uma in ega, ki se šibita pod težo zahodnjaškega načina pojmovanja življenja.

Iskanje odgovorov na vprašanja, ki si jih vsi zastavljamo: kdo smo, kam gremo, kam z vsemi čustvi in kako se lahko udejanimo.

Odpira pa tudi širša družbena vprašanja, kot so globalizacija, neokolonializem, stereotipi ter reprezentacije resničnosti. Je globalizacija res edina pot? Je res neizogibna in samoumevna ali jo takšno delajo elite Zahoda? Zakaj bi izkoreninjali drugačnost, ki je tako očiten in nujen del človeštva? Je razvojna teorija, ki izhaja iz Darwinove teorije evolucije, res edina logična, neovrgljiva resnica? Vse to se na poti po sušnih in deževnih pokrajina Kenije sprašuje protagonistka Kiana, ki išče svojo pot iz labirinta osamljenosti, razočaranj in zmedenosti.

14-04-2017-1

Iz knjige:

“Sprehodila sta se po bližnjem parku. Dišalo je po cvetočih borovcih, najzgodnejše jutranje ptice so se oglašale iz varnih zavetij krošenj. Bilo je okrog štirih zjutraj. Sedla sta drug poleg drugega na leseno klop, Kiana se je pomaknila malce vstran, da se njuni telesi ne bi preveč zbližali. Želela je ohraniti varnostno razdaljo, kajti bala se je, da se bo ob njegovem dotiku stopila, da jo bo razum pustil na cedilu. Situacijo pa je kljub vznemirjenosti želela obvladovati s previdnostjo. Zdelo se je, da mu ne more kar samoumevno zaupati. Konec koncev je med njunim zadnjim srečanjem minilo sedem let, vezali so ju le spomini, v resnici pa pravzaprav sploh ni vedela, s kom govori. Poznala ga je le kot dijaka, ne pa tudi kot odraslega moškega, kakršen je zdaj sedel poleg nje. Bil ji je tujec, a vendar tako domač, da se ga je ustrašila”.

“Ločevala ju je masivna miza, zato se je s telesom nagnil naprej, da bi ji bil bliže. Povedal ji je svoje umetniško ime: Illan – v kečuanskem jeziku tisti, ki potuje. Ni postavljal veliko vprašanj, zanimalo ga je le, od kod prihaja in ali ima tudi njeno ime kakšen poseben pomen. »Vidim, da si neponarejena. Pozitivne življenjske sile te obdajajo. Močne so, zelo močne. In nedolžnost, ki jo kaže tvoj nežni obraz, je v skladu s to energijo. Tvoje misli so čiste, ti si angel, ki mi ga je poslalo življenje. Vedel sem, ko sem te zagledal. Videl sem v tvojih očeh. Obljubi mi, da se bova še videla. Morava se!« Ostala je brez besed. Prepričana, da je ta človek blazen. Čeprav tega ni izrekla, je sogovornik uganil njene misli.”

lovilkasanj3d

 

NAROČILA

Vdihni inkovsko ljubezen, okusi miselno svobodo in se dotakni neukročene Kenije. Roman Lovilka sanj zdaj na voljo z 20 % popustom. Naj bo iskrivo darilo za vse, ki si upajo sanjati, se znova zaljubiti v življenje, v potovanja, v drugačnost. Ki si drznejo odkrivati alternativne poglede na svet in raziskovati globine srca. Skupaj z menoj.

Cena zate s popustom: 15,92 €

(DDV je vključen. Redna cena: 19,90 €, akcija velja do vključno 31. 05. 2018)

Akcija velja SAMO za naročila na spletnih straneh www.alenkaivancic.com (izpolni obrazec spodaj) in www.smouchi.com ter za nakup na prodajnem mestu MAITIM d.o.o., Kamniška 39, Šmarca, 1241 Kamnik. Akcija NE velja za nakup v knjigarni. Za več informacij me pokliči na 041 618 253 ali mi piši na info@maitim.si .

Razburljivi in čustveni roman Lovilka sanj naročite tako, da izpolnite spodnji obrazec. Naročeno knjigo vam na izbrani naslov dostavi Pošta Slovenije. Cena knjige je 19,90 € (DDV je vključen) + poštnina (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). V akciji do vključno 31. 05. 2018 znaša cena knjige z 20 % popustom 15,92 € (DDV je vključen) + poštnina Pošte Slovenije. Akcija velja SAMO za naročila na spletnih straneh www.alenkaivancic.com (izpolni obrazec spodaj) in www.smouchi.com ter za nakup na prodajnem mestu MAITIM d.o.o., Kamniška 39, Šmarca, 1241 Kamnik. Akcija NE velja za nakup v knjigarni. Za več informacij me pokliči na 041 618 253 ali mi piši na info@maitim.si . Plačilo je ob prevzemu knjige ali po predračunu. V kolikor izberete plačilo po predračunu, boste na vaš e-naslov prejeli predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo nakazila prek spletnega bančnega sistema.

Osnovni podatki:
Naslov: Lovilka sanj
Avtor: Alenka Ivančič
Cena knjige: 19,90 €
Število strani: 304
Vezava: broširana, mehka
Založba: samozaložniki
Leto izdaje: 2016

Način plačila
ob prevzemupo predračunu

S klikom na gumb "POTRDI NAROČILO" potrjujete, da se strinjate s pogoji poslovanja, in obenem zaključujete naročilo. Iz srca se vam zahvaljujem za izkazano zaupanje.

Please leave this field empty.